PERSONVERN OG SIKKERHET

Sist oppdatert: April 2020
Du kan vise den forrige personvernerklæringen her.

Personvernet ditt er viktig for Logitech, så vi har utarbeidet denne erklæringen for å forklare hvordan vi behandler personopplysninger.

Denne erklæringen om personvern og sikkerhet beskriver hvilken type data vi samler inn, hvordan vi bruker dem og hvordan vi beskytter personopplysninger som samles inn av våre produkter, tjenester, apper, programvare og andre enheter. Logitech er en gruppe selskaper som jobber under morselskapet Logitech International SA. Hvilket Logitech-selskap som kontrollerer personopplysningene dine, vil variere avhengig av ditt forhold til oss (enten det er som kunde, partner, oppdragstaker eller andre relevante forhold).

Hvis du bruker produktene våre sammen med nettstedene våre, gjelder også Logitech-nettstedets personvernerklæring.

Bruk noen minutter på å lese gjennom denne siden og kontakt oss på support.logitech.com/response-center hvis du lurer på noe. Hvis du ønsker å rapportere eventuelle sikkerhetsproblemer i noen av produktene våre, kan du sende inn rapporten ved å bruke det sikre innsendingsskjemaet du finner her.

INFORMASJON VI SAMLER INN

Vi samler inn data på mange måter for å forbedre produktene og tjenestene våre:

  • Informasjon du gir oss
    Dette inkluderer informasjon du oppgir når du registrerer deg og installerer nye produkter, laster ned programvare, legger ut informasjon på Internett-plattformer som fora eller felleskap, svarer på en undersøkelse eller deltar i en konkurranse.
  • Informasjon fra bruk av produkter og tjenester
    Når du bruker produkter og tjenester, formidles eventuelt bestemte typer data til oss, for eksempel maskinvaremodell, fastvare og operativsystemversjon, unike enhetsidentifikatorer og IP-adresse/plasseringsinformasjon. Ellers kan vi samle inn data basert på aktivitetene dine, inkludert innstillinger og konfigurasjoner, bruksdata og krasj- eller feildata.
Les mer

 
Dataene vi mottar, avhenger av produktene, funksjonene og tjenestene du bruker, hendelser du deltar i og/eller samhandlinger du måtte ha med oss. Disse dataene kan inneholde følgende:

  • Navn og kontaktdata – data som navn, e-postadresse, postadresse, telefonnummer og andre lignende kontaktdata
  • Påloggingsdetaljer – passord, hint og informasjon som brukes ved godkjenning og kontotilgang
  • Demografiske data – data som alder, kjønn, land og foretrukket språk
  • Betalingsdata – data som er nødvendige for å behandle bestillingen hvis du kjøper noe på nettstedet vårt, for eksempel leveringsadresse, bestilte produkter og kontaktinformasjon. Vi samler ikke inn betalingsinformasjon (f.eks. kredittkortnumre). Kjøpstransaksjoner foretas gjennom sikre tilknyttede selskaper.
  • Bruksdata – data om hvordan du og enheten din samhandler med oss og produktene våre, for eksempel:
    • Produktbruksdata – funksjonene du bruker, og handlingene og aktivitetene du utfører, for eksempel: trykk på knapper og taster, samhandlinger med en app eller tid du har brukt på å lytte til en høyttaler
    • Enhetsdata – data om enheten og nettverket du bruker for å koble til produktene våre, inkludert operativsystemer og annen programvare på enheten, enhetsidentifikatorer, regionale innstillinger og språkinnstillinger.
    • Andre produktdata – informasjon fra andre enheter og programmer, for eksempel stereo, hjemmeautomatisering, TV-produktinformasjon, kabelleverandørinformasjon
    • Feilrapporter og ytelsesdata – type eller alvorlighetsgrad for problemet, detaljer om programvaren eller maskinvaren som er tilknyttet en feil, innholdet i filene du brukte da feilen oppsto, og data om annen programvare på enheten
    • Støttedata – informasjon om deg, maskinvare, programvare, hendelsesdetaljer og autentiseringsdata, din kommunikasjon med oss, data om maskinen og programmet du brukte, samt system-, register- og konfigurasjonsdata.
  • Interesser og favoritter – dine musikkpreferanser, programmerte aktiviteter eller rutiner, kanaler og radiostasjoner og tjenester du bruker
  • Kontakter og relasjoner – kontakter og relasjoner hvis du bruker et produkt som støtter funksjonalitet for flere brukere, fellesskap og deling
  • Logitech-kontoer – noen produkter bruker en Logitech-konto for å optimalisere opplevelsen. Dette kan for eksempel muliggjøre forbedret tilpasning og la deg lagre og huske innstillinger, konfigurasjoner og historikk. Når du oppretter en personlig Logitech-konto, samler vi inn bestemte personopplysninger og tilordner deg et unikt ID-nummer for å identifisere kontoen og tilhørende informasjon. Når du logger på Logitech-kontoen, samler vi eventuelt inn data knyttet til økten din, inkludert en logg over påloggingen, deriblant dato og klokkeslett, informasjon om produktet du logget på, det unike nummeret som er tilordnet kontoen din, og en unik identifikator som er tilordnet enheten, IP-adressen og operativsystemet og nettleserversjonen. Når du logger på kontoen din, vil du som regel være pålogget til du logger av.
  • Plasseringsdata – noen produkter bruker plasseringsdata ved innstilling av klokkeslett/dato og språk. Informasjonen vi samler inn om plasseringen din, kan være enten nøyaktig eller unøyaktig. Nøyaktige plasseringsdata kan være hjemme- eller jobbadressen din eller GPS-data (Global Position System). Vi samler eventuelt inn slik informasjon når du aktiverer stedsbaserte produkter og funksjoner. Unøyaktige plasseringsdata kan være en plassering som avledes fra Wi-Fi- eller IP-adressen din, eller data som angir hvor du befinner deg med mindre presisjon, for eksempel en by eller region.
  • Innhold – vi samler eventuelt inn informasjon om innholdet i filene dine og kommunikasjonen din når det er nødvendig for produktene du bruker. Vi samler eventuelt også inn innholdet i meldinger du sender til oss, for eksempel tilbakemeldinger og produktanmeldelser du skriver, eller spørsmål og informasjon du sender til kundestøtte. Når du kontakter oss, kan telefonsamtaler eller chatteøkter med representanter overvåkes og tas opp. Dette er underlagt gjeldende lovgivning og ditt samtykke der det er påkrevd.
Data om produkttester

Når du registrerer deg for å teste Logitechs produkter/tjenester, vil vi eventuelt samle inn informasjon om deg. Vi bruker disse dataene for å invitere deg til å bli en tester, og vi bruker tilbakemeldingene dine for å utvikle og forbedre produktene og tjenestene våre.

Les mer

 
Eksempler på informasjonen vi samler inn:

  • Kategoriene av produkter og tjenester du er interessert i
  • Informasjon i programmet du tester
  • Testaktivitet, produktdata, enhetsdata og diagnostiske data
  • Video- og/eller lydopptak hvis de var en del av testingen du deltok i
  • Frakt-/oppfyllelsesdata
  • Din tilbakemelding og anmeldelse om testede produkter og tjenester.

Med mindre du informeres om noe annet når du registrerer deg for testprogrammet vårt, behandler vi disse dataene med det formål å inngå eller fullføre kontrakten mellom deg og Logitech.

 
Til toppen

SLIK BRUKER VI INFORMASJONEN

Vi bruker dataene vi samler inn:

  1. for å drive virksomheten vår og tilby, forbedre og tiløpasse produktene og tjenestene våre, og
  2. for å sende kommunikasjon, inkludert kampanjeinformasjon, kontoinformasjon, sikkerhetsoppdateringer og produktinformasjon.

Vi kan eventuelt analysere disse dataene, inkludert personopplysningene dine, for å gi deg en mer sømløs, konsistent og personlig opplevelse. Vi overholder alltid gjeldende lovgivning og ber om ditt samtykke der det er påkrevd.

Les mer
Levere og forbedre produktene og tjenestene våre

Vi bruker data for å levere og forbedre produktene vi tilbyr, og utføre viktige aktiviteter. Dette inkluderer drift og bruk av produktene, vedlikehold og forbedring av ytelsen og bruk av data for å forske på og utvikle nye funksjoner og gi kundestøtte. Andre bruksområder:

  • Levere produktet eller tjenesten
    Vi bruker data for å sikre at produktene våre fungerer som forutsatt og forventet. Disse produktene kan inneholde tilpassede funksjoner og anbefalinger som forbedrer produktiviteten og brukeropplevelsen og skreddersyr produktopplevelsene basert på aktivitetene og interessene dine og plasseringen din.
  • Kundestøtte
    Vi bruker data for å diagnostisere produktproblemer, reparere kundenes enheter og levere andre tjenester for kundeservice og -støtte.
  • Aktivere og registrere produktet
    Vi bruker data, inkludert enhets- og programversjon, plassering og unike enhets- og nettverksidentifikatorer for å aktivere og registrere produkter.
  • Produktforbedringer
    Vi bruker data for å forbedre produktene våre, legge til nye funksjoner eller muligheter, rapportere feil, forbedre sikkerheten, bestemme hvilke nye funksjoner som skal prioriteres, og forbedre effektiviteten.
  • Sikkerhet, trygghet og tvisteløsning
    Vi bruker data for å beskytte sikkerheten til våre produkter og brukere, identifisere og forhindre svindel, løse tvister og håndheve avtalene våre. Vi kan for eksempel bruke data for å bestemme hvilke produkter som trenger sikkerhetsoppdateringer, eller analysere mønstre i data, slik at vi kan utvikle flere sikkerhetsfunksjoner.
  • Forretningsoperasjoner
    Vi kan bruke pseudonyme og aggregerte data for å generere statistikk og analyse. Finans- og produktrapporter opprettes for eksempel for å analysere ytelsen i en gitt sektor eller region.
  • Markedsføringskommunikasjon
    Hvis du har aktivert dette alternativet, eller vi har en legitim interesse i henhold til gjeldende lovgivning, kan vi sende deg informasjon om produktene og tjenestene våre via e-post eller telefon, inkludert informasjon om nye produktfunksjoner, utgivelser, kampanjer og kunngjøringer. Du kan når som helst deaktivere alternativet ved å klikke på koblingen Avslutt abonnement i markedsføringsmeldingene eller gå til denne siden. I henhold til gjeldende lovgivning, og avhengig av ditt samtykke der det er påkrevd, vil vi eventuelt også bruke informasjonskapsler eller sporingsteknologi for å fastsette effektiviteten av kommunikasjonen vår – for eksempel for å finne ut hvor mange som åpner e-postmeldingene våre. Vi kan også sende e-postmeldinger for å minne deg om varer som er igjen i handlekurven din på nettet, oppdatere eller spørre deg om en tjeneste- eller reparasjonsforespørsel, eller for å fortelle deg at du må utføre en handling for å holde kontoen aktiv.
  • Støttekommunikasjoner
    Vi kan kontakte deg via e-post eller på andre måter for å informere deg når et abonnement utløper eller for å varsle deg når sikkerhetsoppdateringer er tilgjengelige.

Til toppen

DELE OG FORMIDLE INFORMASJON

Vi selger ikke personopplysningene dine.

Vi kan eventuelt dele personopplysningene dine med ditt samtykke eller hvis det er nødvendig for å fullføre en transaksjon eller levere eventuelle produkter du har bedt om eller autorisert. Vi kan for eksempel dele innholdet med tredjeparter hvis du ber oss om å gjøre det, for eksempel når du sender data til en venn eller kobler kontoer til en annen tjeneste. Vi deler også personopplysninger mellom våre kontrollerte tilknyttede selskaper og datterselskaper til de formål som er beskrevet i denne erklæringen og når det kreves av gjeldende lovgivning.

Les mer

 
Vi deler personlige data med forhandlere eller agenter som arbeider på våre vegne, til de formålene som er beskrevet i denne erklæringen. For eksempel kan selskaper som er ansatt for å yte kundeservice eller bistå med å beskytte og sikre våre systemer og tjenester, trenge tilgang til datapersonopplysninger for å kunne levere disse tjenestene.

Disse selskapene må overholde vår personvernerklæring og våre sikkerhetskrav. De har ikke tillatelse til å bruke datapersonopplysningene de mottar fra oss, til andre formål. Vi kan også formidle personopplysninger til et annet selskap hvis vi planlegger å fusjonere med eller å bli oppkjøpt av den aktuelle virksomheten. Dette kan omfatte enhver organisasjon som er involvert i en fusjon, overføring eller salg av våre eiendeler eller virksomhet.

Hvis du legger ut informasjon på offentlige områder i produktene eller tjenestene våre, for eksempel fellesskap, fora, blogger, er denne informasjonen offentlig tilgjengelig. Vi kan gjenbruke og legge ut slik informasjon på nytt, etter eget skjønn, og i samsvar med våre Bruksvilkår.

Vi vil også ha tilgang til og kan overføre, videreformidle og lagre personopplysninger, inkludert innholdet ditt, når vi i god tro mener at det er nødvendig for å:

  • overholde gjeldende lovgivning eller svare på aktuelle stevninger, inkludert fra politimyndigheter eller andre offentlige myndigheter
  • beskytte våre kunder, for eksempel for å forebygge spam eller forsøk på å bedra brukerne av våre produkter, eller for å forhindre død eller alvorlig personskade
  • opprettholde sikkerheten til våre produkter, herunder for å forhindre eller stoppe angrep på datasystemer eller nettverk
  • beskytte dine eller våre juridiske rettigheter, eller hvis det kreves av gjeldende lovgivning eller bestemmelser fra domstoler og offentlige instanser.
Informasjon du gir til tredjeparter

Vi er ikke ansvarlig for informasjon du gir til tredjeparter, og den informasjonen er ikke underlagt denne erklæringen. Du påtar deg alle personvern- og sikkerhetsrisikoer og andre risikoer som er knyttet til formidling av informasjon, inkludert personopplysninger, til tredjeparter. Hvis du vil vite mer om hvordan tredjeparter håndterer personvern, bør du se deres personvernerklæringer hvis aktuelt.

Til toppen

KONTROLLERE OG FÅ TILGANG TIL INFORMASJON

Du kan be oss om å oppdatere, slette eller deaktivere enkelte opplysninger om deg. Du kan også be om at personopplysningene dine fjernes fra blogger, fellesskapsfora eller andre offentlige nettområder vi har kontroll over. Hvis vi ikke kan fjerne enkelte personopplysninger, vil vi fortelle deg hvorfor. Du kan avslutte abonnementet på markedsføring via e-post fra oss ved å følge instruksjonene i e-postmeldingen du har mottatt, eller på siden for abonnementsbehandling på nettstedet vårt. Vi prøver å svare på forespørsler om gjennomgang av informasjon vi har i systemet vårt, innen 30 dager etter mottak av forespørselen.

Vi gir deg muligheten til å si nei til at personopplysningene dine brukes til bestemte formål når vi ber deg om denne informasjonen. Hvis du har spørsmål, kommentarer eller ønsker å sende oss en forespørsel om opplysningene dine eller vår erklæring og mønsterpraksis, kan du kontakte oss på support.logitech.com/response-center eller ved hjelp av følgende metoder:

Telefon: +1 646-454-3200
Kontakt: support.logitech.com/response-center
Postadresse: Logitech Privacy Officer, 7700 Gateway Blvd., Newark, CA 94560 USA

Hvis du ikke er fornøyd med svaret vårt, kan du rette personvernsklagen eller -tvisten til den relevante lokale eller nasjonale datatilsynsmyndigheten i din jurisdiksjon.

BARN

Vi samler ikke bevisst inn eller vedlikeholder opplysninger om personer under 13 år. Hvis vi informeres om at det er samlet inn informasjon om personer under 13 år på eller gjennom nettstedene våre, vil vi iverksette egnede tiltak for å slette denne informasjonen. Hvis du er forelder eller verge for et barn under 13 år som har registrert seg for en konto eller tjeneste på nettstedene våre, kan du kontakte oss ved å bruke kontaktinformasjonen nedenfor og be oss om å avslutte barnets konto eller tjeneste og slette barnets personopplysninger.

DATASIKKERHET

Vi er opptatt av å beskytte personopplysningene dine. Vi bruker diverse sikkerhetsteknologier og -prosedyrer, inkludert TSL-kryptering, i arbeidet med å verne personopplysningene dine mot uautorisert tilgang, bruk eller videreformidling.

SLIK OPPBEVARER OG BEHANDLER VI INFORMASJON

Vi beholder personopplysningene så lenge

  • du bruker våre produkter eller tjenester
  • kontoen din er aktiv
  • det er nødvendig for å tilby deg tjenester
  • vi er lovpålagt å gjøre det
  • for å løse tvister og
  • for å håndheve avtalene våre.

Personopplysninger vi ikke lenger trenger å oppbevar, slettes med jevne mellomrom.

Personopplysninger som er samlet inn fra dette nettstedet, blir eventuelt oppbevart og behandlet i USA eller i andre land hvor Logitech eller Logitechs tilknyttede selskaper, datterselskaper eller representanter har hovedkontorer.

Vi iverksetter tiltak for å sikre at dataene vi samler inn, blir behandlet i henhold til denne erklæringen og i henhold til gjeldende lovgivning, uansett hvor dataene befinner seg.

SPESIELL INFORMASJON FOR BRUKERE I EU OG SVEITS

Denne delen inneholder informasjon for brukere i EØS og Sveits og for brukere hvis personopplysninger blir behandlet av Logitech i EØS eller Sveits.

Les mer

Informasjonen du oppgir, kan overføres eller åpnes av Logitech-enheter over hele verden i henhold til denne erklæringen.

Juridisk grunnlag for behandling

Vi behandler personopplysninger av en eller flere av følgende årsaker:

  1. For å gi deg produkter eller tjenester du ber om
    Vi må aktivere og registrere produktene, sikre at produktene og tjenestene du bruker, fungerer som de skal, vedlikeholde og forbedre produktene, svare på spørsmål og forespørsler fra deg og gi kundestøtte i henhold til garanti- og serviceavtalen.
  2. For Logitechs legitime interesser
    Vi må spore og forhindre svindel, beskytte og forsvare kundenes rettigheter eller eiendommene til andre kunder eller tredjeparter, eller våre egne rettigheter og interesser. Vi vurderer dine behov for databeskyttelse når vi gjør dette og redigerer personopplysninger så mye som mulig.
  3. For å oppfylle Logitechs juridiske forpliktelser
    Vi må eventuelt overholde lovgivningen i EU og EUs medlemsland og eventuelle juridiske krav samt svare på lovlige forespørsler, rettsavgjørelser og juridiske prosesser.
  4. Med samtykke
    Logitech bruker enkelte personopplysninger basert på samtykke. For eksempel behandler vi bruksdata for å utvikle nye produkter og tjenester, og forbedre funksjonalitet og sikkerhet. Vi bruker også data med ditt samtykke i vår direkte markedsføringskommunikasjon.
Dine rettigheter og valg

Logitech-kunder innen EØS har rettighetene som beskrives nedenfor. Hvis du vil påberope rettighetene dine, må du fylle ut dette skjemaet. Du kan også kontakte oss via telefon, e-post eller brev ved å bruke kontaktinformasjonen nedenfor:

Telefon: +1 646-454-3200
Kontakt: privacy@logitech.com
Postadresse: Logitech Privacy Office EMEA, Logitech Ireland Services Limited
Building 3400 Cork Airport Business Park, Kinsale Road, Cork, Irland

Bare for tyske brukere: Hvis du er tysk, kan du henvende deg til Logitechs personvernansvarlige med spørsmål og bekymringer ved å sende en e-postmelding: email@iitr.de.

Tilgangsrett og forklaring
  • Du kan be om en forklaring på hvilke personopplysninger vi har om deg og hvordan vi bruker dataene.
  • Du kan be om en kopi av opplysningene vi har om deg.
Rettelsesrett
  • Hvis du mener at opplysningene vi har om deg, er unøyaktige eller ufullstendige, kan du be oss om å korrigere dem.
Rett til å slette
  • Du kan be oss om å slette personopplysningene dine permanent.
Klagerett
  • Du kan klage på vår bruk av personopplysningene dine basert på legitime interesser eller til direkte markedsføring. Du kan også be om at det ikke tas avgjørelser om deg utelukkende basert på automatisert behandling. Med unntak av direkte markedsføring kan vi fortsette å behandle opplysningene hvis det er tillatt.
Rett til å begrense behandlingen
  • Du kan be oss om ikke å behandle personopplysningene hvis du mener at opplysningene er unøyaktige, behandlingen er ulovlig eller hvis du trenger opplysningene din for å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav.
Rett til portabilitet
  • Du kan be om å overføre opplysningene du aktivt eller passivt har gitt oss, der vi har disse opplysningene basert på ditt samtykke eller en avtale med deg og vår behandling av opplysningene er automatisert.
Rett til å klage til tilsynsmyndighetene
  • Du kan sende inn en klage på vår behandling av personopplysningene dine til personvernkommisjonen for den irske tilsynsmyndigheten. Kontaktinformasjon:
     
    Data Protection Commission
    21 Fitzwilliam Square
    Dublin 2
    D02 RD28
    Irland
    Telefon: +353 57 8684800, +353 (0)761 104 800
     
    Din bruk av produktene og tjenestene våre er frivillig, så der behandlingen vår er basert på samtykke, kan du når som helst trekke tilbake ditt samtykke.
Internasjonale dataoverføringer

Vi og våre tilknyttede partnere og tjenesteleverandører behandler og lagrer personopplysningene dine på servere i USA. For å demonstrere at vi tilbyr tilstrekkelige standarder for databeskyttelse, er Logitech Inc. og Logitech Latin America, Inc. sertifisert i henhold til Privacy Shield-rammeverkene som gjelder for dataoverføring mellom EU-USA og Sveits-EU.For all annen overføring av personopplysninger fra EØS til andre områder utenfor EØS har Logitech inngått databehandlings- og dataoverføringsavtaler som er godkjent av EU-kommisjonen. Disse avtalene er tilgjengelige på forespørsel under privacy@logitech.com.

Til toppen

PRIVACY SHIELD FOR EU-USA OG PRIVACY SHIELD FOR SVEITS-USA

Logitech, Inc. og våre enheter basert i USA, inkludert Logitech Latin America Inc., deltar i og er sertifisert i henhold til Privacy Shield-rammeverkene for EU-USA og Sveits-USA som er fastsatt av det amerikanske handelsdepartementet angående innsamling, bruk av og oppbevaring av personopplysninger som overføres fra EU og Sveits til USA. Vi overholder Privacy Shield-prinsippene for all overføring av personopplysninger vi mottar fra EU og Sveits, samt eventuelle videreoverføring til tredjeparter fra EU og Sveits.

Hvis det oppstår eventuelle konflikter mellom vilkårene i denne personvernerklæringen og Privacy Shield-prinsippene, skal Privacy Shield-prinsippene være gjeldende. Hvis du vil lese mer om Privacy Shield-programmet og se vår sertifisering, kan du gå til https://www.privacyshield.gov/

Les mer

 
I samsvar med Privacy Shield-prinsippene forplikter vi oss til å løse klager på vår innsamling eller bruk av personopplysninger. Enkeltpersoner i EU og Sveits, som har spørsmål eller klager som gjelder Privacy Shield-policyen vår, bør først kontakte oss ved å bruke kontaktinformasjonen nedenfor.

Hvis du ikke er fornøyd med hvordan vi løser problemer angående personvern eller databruk, kan du kontakte leverandøren av tvisteløsningen (kostnadsfritt) ved å bruke følgende skjema: https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Under visse betingelser som er beskrevet på nettstedet til Privacy Shield, kan du påberope bindende voldgift etter å ha uttømt andre prosedyrer for tvisteløsning.

Kun for personaldata: Vi forplikter oss til å samarbeide med EUs datatilsyn og den sveitsiske føderale databeskyttelses- og informasjonskommissæren (FDPIC), når det er aktuelt, og å overholde rådene som gis av slike myndigheter, med hensyn til personopplysninger som overføres fra EU og Sveits til USA i forbindelse med et ansettelsesforhold.

Logitech er underlagt undersøkelses- og håndhevingsretten til USAs Federal Trade Commission (FTC).

Til toppen

Produkter for kreativitet og produktivitet

Logitechs produkter for kreativitet og produktivitet omfatter maskinvare som mus, tastaturer, pekeplater, presentasjonsenheter, webkameraer og headset, og relaterte programmer og tjenester som Logitech Options, Logitech Capture, Logitech Presentation, Setpoint og Logitech Control Center. Vi bruker data vi samler inn om disse produktene og tjenestene, til en rekke formål som er beskrevet ovenfor, inkludert sikkerhet, stabilitet og produktytelse. Personvernerklæringen gjelder for disse produktene, men det finnes noen få unntak som nevnt nedenfor.

Les mer
Sikkerhetskopiering og overføring av enhetsinnstillinger

Med programvaren Logitech Options kan du tilpasse musene, tastaturene og pekeplatene på datamaskinen. Med programvaren Logitech Capture kan du ta opp video og lyd på datamaskinen og endre innstillingene på kameraet. Denne programvaren gir deg også muligheten til å sikkerhetskopiere enhetsinnstillingene til skyen, slik at du enkelt kan overføre disse innstillingene til andre datamaskiner og konfigurere enhetene.

Informasjon som kan samles inn, inkluderer:

  • Kontoinformasjon som navn, e-postadresse og passord for å opprette en konto eller hvis du bruker en tredjeparts OAuth2 (Open Authorization) som Facebook eller Google til å logge på.
  • Datamaskininformasjon som navn, merke og modell for å sikre at enheten fungerer riktig på denne datamaskinen.
  • Spesifikk informasjon om Logitech Options -
    • knapper og tastetilpasninger, inkludert appspesifikke tilpasninger
    • Andre enhetsinnstillinger som peke- og rulleinnstillinger for musen
  • Spesifikk informasjon om Logitech Capture -
    • scenesammensetning og kamerainnstillinger

Med Logitech Options sikkerhetskopieres enhetsinnstillinger automatisk. Du kan velge ikke å sikkerhetskopiere enhetsinnstillingene automatisk eller logge av, og dermed slå av sikkerhetskopieringen.

Les mer
Programvareoppdateringer

Serverne våre registrerer automatisk visse opplysninger, for eksempel IP-adresse, programvareversjon og tilkoblede enheter for å se etter nødvendige programvareoppdateringer og laste ned nødvendige enhetsbilder eller ressurser, under og etter installasjonen av programvaren vår.

Ytelse, diagnostikk og analyse

Med ditt samtykke vil noen av programmene våre (f.eks. Logitech Options, Capture, Presentation-appen, Setpoint og Logitech Control Center) samle inn og loggføre informasjon Programvareom programvaren, enhetene og annen informasjon som for eksempel

  • Bruk av programvarefunksjoner
  • Tilpasning av enhetene
  • Systemmaskinvare og -programvare som operativsystemversjon
  • Plasseringsinformasjon på by-/stedsnivå ved hjelp av IP-adresser
  • Enhetsbruksfrekvens som telling av klikk og tastetrykk. Eksempel: For å analysere holdbarheten og påliteligheten til produktene våre kan vi eventuelt registrere hvor mange ganger hver knapp brukes i løpet av et døgn.
  • Spesifikk informasjon om Logitech Capture – vi fanger opp scenebruk og informasjon om kameramodell. Vi vil ikke analysere eller overfører lyd eller video fra brukeren.
  • Logitechs presentasjonsenheter registrerer når du starter og avslutter en presentasjon, sammen med programnavnet og versjonen du bruker. Vi samler inn denne informasjonen slik at vi kan bidra til å forbedre funksjonaliteten.
Produktfunksjonalitet

Noen ganger samler vi inn data som for eksempel enhets- og programinformasjon for å sikre at produktfunksjonene fungerer som de skal. Logitech Flow er for eksempel en funksjon på enkelte enheter, som du kan bruke til å bytte sømløst mellom to eller tre datamaskiner, og overføre tekst, bilder og filer fra en datamaskin til en annen. For å muliggjøre automatiske søk etter datamaskiner under installasjonsprosessen til Flow vil vi eventuelt samle inn enhetsidentifikator og IP-adresse.

 
Til toppen

Kameraer og produkter fra Circle

Logitech Circle-kameraer er trådløse kameraer og programvare som kan brukes til en rekke formål hjemme og på jobben. Circle tilbyr brukerne rike video- og lydopptak fra en mobilenhet eller datamaskin. Personvernerklæringen gjelder for disse produktene, men det finnes noen få unntak som nevnt nedenfor.

Les mer
Aktivering og registrering

Når du aktiverer og registrerer produktene, gir du oss informasjon så vi kan opprette en konto, inkludert navn, e-postadresse, passord, kredittkort (hvis du abonnerer på premiumtjenester), kameranavn og kamerainnstillinger.

Med Circle kan du også aktivere og registrere deg via tredjeparts OAuth2-tjenester, for eksempel Facebook, slik at du kan dele klipp du har valgt på denne tjenesten.

Når du konfigurerer produktet, må du angi landskoden for operasjonen. Noen operativsystemer kan be om tilgang til plasseringsdata når du angir landskoden for operasjonen.

Video- og lydopptak med Circle

Når du bruker Circle-produkter og -tjenester, vil våre servere automatisk motta, registrere og behandle data som kreves for å levere tjenestene, samt informasjon fra enhetene du bruker til å vise eller lytte til dataene, inkludert:

  • Video- og lydopptak
  • Enhetsspesifikk informasjon som maskinvaremodell, operativsystemversjon og enhetsidentifikatorer som MAC-adresse, mobilnettverksinformasjon, ruternavn og metadata om Apple Home Hubs og andre Apple HomeKit-enheter.
  • Loggingsinformasjon for tjenestehendelsen
  • Klokkeslett og data for bruk av tjenesten
  • Av/på og annen samhandling med produktet
  • Krasjinformasjon, systemaktivitet, maskinvareinnstillinger
  • Informasjon om geografisk plassering (når plasseringstjenester er aktivert)

Circle-produkter kan sende pseudonym informasjon til et analyseverktøy, inkludert tidsstempler, overføringsstatistikk, funksjonsbruk, ytelsesmålinger, feil osv. Vi bruker pseudonym informasjon for å tilby og forbedre våre tjenester, funksjoner, tekniske støttetjenester osv.

Circle-funksjoner

Circle-produkter har mange robuste funksjoner som, hvis de er aktivert, krever at vi samler inn og analyserer data på en intelligent måte for at de skal kunne fungere. Smart plassering registrerer for eksempel automatisk når du forlater huset eller kommer hjem, og Smartvarsler analyserer bevegelse på intelligent vis for å sikre at du bare mottar relevante varsler.

Sikkerhet og oppbevaring for Circle

Vi har implementert Circle-produkter slik at ingen medarbeidere, oppdragstakere eller forhandlere hos Logitech, eller tilknyttede selskaper eller offentlige myndigheter kan få tilgang til ukrypterte opptak. Hvert Circle-kamera har en unik privat nøkkel og et unikt digitalt sertifikat, som brukes til å kryptere kommunikasjon under transitt. Circle-serverne bruker AES 256 biters dobbeltlagskryptering for å lagre inaktive (at-rest) opptaksdata.

Dataene lagres direkte i appen, på enheten og på servere i USA, eller i andre land der Logitech eller dets tilknyttede selskaper, datterselskaper eller tjenesteleverandører har avdelinger. Vi oppbevarer den innsamlede informasjonen så lenge det er nødvendig for å levere tjenesten og i henhold til Logitechs personvernerklæring.

Circle-kameraer med støtte for Apple HomeKit

Når et Circle-kamera er tilkoblet Apple HomeKit-systemet, kontrollerer Apple dataene som genereres og sendes til HomeKit og er ansvarlig for personvernet og håndteringen av lyd- og videoinnholdet. Vi har ingen funksjonaliteter eller mekanismer som gir oss tilgang til noen lyd-/videodata fra HomeKit.

Hvis et Circle-kamera bare er konfigurert i HomeKit, vil kameraet fortsatt med jevne mellomrom sjekke serverne våre for å se om det finnes nye fastvareoppdateringer. Dette innebærer å sende modellen, fastvareversjonen og landets operasjonskode til serverne våre.

Hvis du aktiverer deling av diagnostisk informasjon med Logitech gjennom Apple Home-appen, deles følgende data med Logitech og/eller Apple, og brukes bare til feilsøking:

  • Enhetsspesifikk informasjon som maskinvaremodell, navn og operativsystemversjon, enhetsidentifikatorer som MAC-adresse, informasjon om trådløse nettverk i nærheten og metadata om Apple Home Hubs og andre HomeKit-enheter.
  • Loggingsinformasjon for enhentshendelser
  • Klokkeslett og dato for bruk av tjenesten
  • Av/på og annen samhandling med produktet
  • Krasjopplysninger, systemaktivitet, maskinvareinnstillinger
  • Eventuell tilleggsinformasjon du har sendt inn, for eksempel beskrivelser, skjermbilder og opptak.

Til toppen

Produkter fra Logitech Gaming

Produkter og tjenester fra Logitech Gaming (Logitech G) inkluderer maskinvare som tastaturer, headset, høyttalere og mus som er spesielt utviklet for spilling, samt programmer for spillkonsoller og PC-er som G HUB-programvaren. Personvernerklæringen gjelder for disse produktene, men det finnes noen få unntak som nevnt nedenfor.

Les mer
Den tilpassede opplevelsen fra Logitech G

Med G HUB-programvaren kan du enkelt konfigurere enheter og opprette kommandoer og makroer for spill og andre programmer. Ved å legge til annen informasjon om PC-en, operativsystemet, spillet og programmene, samt eventuelle spesifikke innstillinger du justerer som en del av konfigureringen av produktet, kan du bidra til å forbedre spillopplevelsen. Vi bruker også disse dataene for å forbedre sikkerheten og stabiliteten til våre produkter.

Hvis du samtykker i innsamling av dataanalyser, mottar og registrerer serverne våre automatisk informasjon om bruken av produktet ditt når du bruker G HUB, inkludert:

  • Plasseringsinformasjon og IP-adresse
  • Data om når du får tilgang til G HUB-funksjoner, for eksempel justering av PPT, belysning eller kontrollkonfigurasjon
  • Data relatert til registrering av enheter du kobler til, for eksempel en ny mus eller et nytt tastatur fra Logitech G.
  • Annen enhets- og systemaktivitet inkludert funksjonsbruk, ytelsesmålinger, feil, krasjdata, osv.
  • Det finnes et eget alternativ for å aktivere innsending av feillogger til Logitech. Hvis du aktiverer det, sendes anonyme krasjerelaterte data automatisk (og manuelt basert på brukerinput) til oss for feilsøkingsformål.
Logitech G HUB-fellesskapet

Når du oppretter en konto for G HUB-fellesskapet, samler vi inn informasjon som navn, e-postadresse, bostedsland og svar på sikkerhetsspørsmål. Tilgang til G HUB-fellesskapet gir deg muligheten til å bruke følgende funksjoner:

  • Laste ned profiler, belysning og andre innstillinger fra felleskapsbiblioteket
  • Laste opp profilene og effektene dine og dele dem med felleskapet, eller for personlig lagring. Du kan når som helst fjerne et delt element.
  • En personlig profil som andre i fellesskapet kan se. Du styrer hva som deles i profilen din.

Du kan når som helst deaktivere dette alternativet eller slette G HUB-kontoen.

Til toppen

Logitechs videokonferanse­produkter

Logitechs videokonferanseprodukter og -tjenester inkluderer videokonferansesystemer, videokonferansekameraer, høyttalertelefoner, berøringsenheter, headset og webkameraer, i tillegg til programvare som Sync, vår plattform for enhetsbehandling i skyen. Personvernerklæringen gjelder for disse produktene, men det finnes noen få unntak som nevnt nedenfor.

Les mer
Logitech Sync-tjeneste

Med Logitech Sync kan brukere overvåke og administrere Logitechs videokonferansesystemer eksternt. Sync har to deler: Sync-appen for skrivebord og Sync-portalen i skyen. For å bruke Sync-portalen må Sync-appen være installert på møteromsdatamaskinen. Når den er installert og godkjent med Sync-portalen, kommuniserer Sync-appen direkte med Sync-portalen for å muliggjøre fjernstyrings- og overvåkingsfunksjoner.

Når du oppretter en Logitech Sync-konto, samler vi inn informasjon som navn, e-postadresse, passord, land og organisasjonsnavn. Vi bruker disse dataene til å godkjenne deg og knytte deg til kontoen og enhetene.

Sync samler inn diagnosedata og bruksdata for å opprettholde og forbedre Sync-opplevelsen. Sync samler inn følgende informasjon for å levere behandlings- og overvåkringsfunksjoner:

  • Produktinformasjon for Logitech VC (navn, fastvareversjon, metadata)
  • Installert Sync-appversjon
  • Datamaskininfo (OS-type, OS-versjon, IP-adresse, datamaskinspesifikasjoner)
  • Informasjon om belegg (bare metadata)

Til toppen

Produkter og tjenester fra Jaybird

Jaybird-produkter inkluderer fjærlette hodetelefoner av ypperste kvalitet for personer med en aktiv livsstil og relaterte programmer for nettbrett og/eller smarttelefoner, for eksempel Jaybird-appen. Personvernerklæringen gjelder for disse produktene, men det finnes noen få unntak som nevnt nedenfor.

Les mer
Jaybird-app

Med Jaybird-appen kan brukere:

  • tilpasse lyden til hodetelefonene
  • oppdater innstillinger for produkt og fastvare
  • registrere plasseringen der hodetelefonene sist ble koblet til
  • bla gjennom og bruke forhåndsinnstillinger og Spotify-spillelister som deles av andre brukere

Når du registrerer deg for en konto, samler vi inn informasjon som navn, e-postadresse, personlig bilde (avatar), gjeldende plassering og passord. Vi bruker disse dataene for å godkjenne deg og knytte deg til kontoer og enheter. Jaybird tilbyr også aktivering og registrering via tredjeparts OAuth2-tjenester, for eksempel Facebook, Google og Spotify.

Når du bruker Jaybird-produktet med appen, eller du bruker appen for seg selv, mottar og registrerer våre servere automatisk bestemte opplysninger, inkludert:

  • produktdata, som hodetelefonmodellen eller appversjonen
  • data relatert til hvordan du bruker appen, for eksempel funksjonene du har tilgang til, og når du kobler til hodetelefonene
  • data relatert til registreringen av enheter i miljøet ditt, og bruken av produktfunksjoner, for eksempel knappen Endre navn
  • Med ditt samtykke, der det er nødvendig, sendes opplysningene til et analyseverktøy, inkludert funksjonsbruk, ytelsesmålinger feil osv.

For kunne sikkerhetskopiere de tilpassede konfigurasjonene dine på en sikker måte vil serverne våre motta og registrere ytterligere informasjon, inkludert:

  • aktuelle produktinnstillinger, knappekontroller og innstillinger for talemeldinger
  • forhåndsinnstillinger og spillelisteinfo

Plasseringsdata for Finn proppene mine lagres på mobilenheten og sikkerhetskopieres ikke til serverne våre.

Back to top

Produkter og tjenester fra Ultimate Ears

Ultimate Ears-enheter er førsteklasses høyttalere og hodetelefoner med elegant utforming. Ultimate Ears Pro og CSX tilbyr begge førsteklasses tilpasning for In-ear-monitorer (hodetelefoner). Ultimate Ears-programmer kommer med tilleggsfunksjoner og gjør det enklere for brukerne å kontrollere og tilpasse lytteopplevelsen. Personvernerklæringen gjelder for disse produktene, men det finnes noen få unntak som nevnt nedenfor.

Les mer
Ultimate Ears – mobile funksjoner og tilpasning

Brukere kan tilpasse lytteopplevelsen ved å konfigurere enhetene med en Ultimate Ears-app. Disse programmene aktiverer funksjoner som for eksempel sammenkobling av flere enheter, trykkekontroller og DJ-funksjonalitet for flere brukere.

Under denne tilpasningsprosessen må brukeren eventuelt oppgi navn og kontaktinformasjon, inkludert e-postadresse og passord.

Vi samler ikke inn data om innholdet brukere spiller av når de bruker Ultimate Ears-produkter.

Ultimate Ears – integrering med andre tjenester

Noen Ultimate Ears-produkter, for eksempel våre Bluetooth-høyttalere, kan integreres med tredjeparts tjenester som Amazon Alexa. Disse integreringene gjør det mulig for brukere å utføre mange flere oppgaver, inkludert strømme musikk, bestille varer og tjenester og be om informasjon.

Hvis du vil aktivere tredjepartstjenester som kan kobles til Ultimate Ears-enheten, må du eventuelt registrere deg hos den aktuelle tredjeparten og godta vilkårene deres. Når koblingen er fullført, kan Ultimate Ears-enheter motta og sende informasjon direkte til tredjeparten.

Ultimate Ears-produkter lagrer ikke eventuelle brukerkommandodata som sendes fra brukeren til tredjeparten. De lagrer kun data som kreves for å sikre koblingen mellom tredjeparter og brukerens Ultimate Ears-enhet.

Tilpassede In-ear-monitorer (IEM)

Ultimate Ears Pro og CSX begge tilbyr In-ear-monitorer (hodetelefoner) med en førsteklasses tilpasset passform. De fleste Pro-enheter krever øreavtrykk fra brukerne, som vanligvis lages digitalt eller med avtrykk fra en tredjepart, oftest en audiolog. CSX-enhetene krever bilder og avtrykk av brukerens øre for å optimalisere produktets passform. Vi oppbevarer disse avtrykkene i tilfelle tap, ombestilling eller reproduksjon, eller til en bruker ber oss om å avhende dem.

Til toppen

ENDRINGER I DENNE ERKLÆRINGEN

Vi vil fra tid til annen oppdatere denne erklæringen. Dersom det gjøres større endringer i denne erklæringen eller i måten vi bruker personopplysningene på, vil vi varsle deg om slike endringer på forhånd.

Vi vil imidlertid ikke gjøre endringer som reduserer sikkerheten til innsamlede personopplysninger uten ditt samtykke.

Vi oppfordrer deg til å lese gjennom denne erklæringen med jevne mellomrom for å holde deg oppdatert om hvordan vi beskytter opplysningene dine.

Takk for din interesse i Logitech og våre produkter og tjenester.